Sałatka w słoiku
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy bulgur MELVIT
- 1 awokado
- 100 g wędzonego na ciepło łososia
- 200 g mozzarelli w małych kulkach
- Kilka pomidorków koktajlowych
- Garść roszponki
na sos:
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- Pęczek natki pietruszki
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 1/4 szklanki wody
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania sałatki w słoiku:
Wszystkie składniki na sos zmiksuj w blenderze na gładko, wlej na dno słoika, w którym umieścisz sałatkę. Następnie dodaj pokrojone na pół pomidorki, ugotowaną według wskazówek na opakowaniu kaszę bulgur, pokrojone w kostkę awokado, łososia podzielonego na kawałki, kulki mozzarelli oraz roszponkę. Zabierz ze sobą na lunch do pracy.