Rozgrzewająca komosanka

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 szklanka komosy ryżowej MELVIT
  • 2 szklanki mleka migdałowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ¼ łyżeczki imbiru
  • ¼ łyżeczki kardamonu
  • 1 łyżeczka tahini

Sposób przygotowania rozgrzewającej komosanki:

W garnku zagotuj mleko migdałowe, dodaj przyprawy oraz komosę. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Przykryj i odstaw na 5 minut. Po tym czasie dodaj do komosanki syrop klonowy i tahini, dokładnie wymieszaj. Podawaj z ulubionymi owocami świeżymi lub karmelizowanymi oraz miksem orzechów.

Czas przygotowania:
20 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie