• Partner strategiczny:

Rozgrzewająca jaglanka z imbirem i jesiennymi owocami

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • ½ szklanki kaszy jaglanej Melvit
  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • 1 plaster imbiru
  • 2 śliwki
  • 1 gruszka
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Kaszę prażymy na sucho w garnku, mieszamy by się nie przypaliła. Gdy zaczyna ładnie pachnieć dolewamy mleka i wrzucamy imbir. Gotujemy na małym ogniu aż wchłonie cały płyn. Przykrywamy. W czasie gdy kasza się gotuje szykujemy owoce. Śliwki kroimy na ćwiartki pozbywając się pestki, jabłka i gruszki kroimy na 8 kawałków wydrążając środek, ale nie obieramy ze skórki. Na patelni rozgrzewamy mało i układamy owoce, smażymy z obu stron do lekkiego zarumienienia, dodajemy miód i oprószamy cynamonem. Karmelizujemy ok 5 minut w  miodzie. Podajemy ułożone na jaglance.

Czas przygotowania:
Ilość porcji:
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe