Risotto z marchewką i papryką
Składniki:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego
- 1/4 szklanki Trendy Lunch z ryżem, papryką i curry
- 3 cm kawałek imbiru
- 250 ml bulionu lub wody z 2 łyżkami sosu sojowego
- 1 marchewka
- 1/4 czerwonej papryki
Sposób przygotowania risotto z marchewką i papryką:
Na patelni zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę i pokrojony na plasterki czosnek.
Dodaj surową zawartość saszetki TL. Mieszając chwilę razem podsmażać, w międzyczasie dodać starty imbir. Dopraw solą i pieprzem. Wlej gorący bulion i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotouj przez ok. 20 minut.
Dodaj obraną i starta marchewkę oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Gotuj ok 5-7 minut. Dopraw solą i pieprzem.