Przepis Quinoa trio z dynią i parmezanem

Quinoa trio z dynią i parmezanem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania Quinoa trio z dynią i parmezanem:

Gotujemy mieszankę TL w 1 i ½ szklanki wody z dodatkiem ½ łyżeczki soli. Przykrywamy gdy wsiąknie całą wodę i odstawiamy na czas przygotowania dyni.

Na patelni rozpuszczamy masło, cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle. Oprószamy solą. Gdy się zarumieni dodajemy posiekany czosnek oraz pokrojoną w małą kostkę dynię. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Rozgniatamy widelcem na puree i mieszamy z ugotowaną mieszanką TL. Podajemy ze świeżym tymiankiem.

Przepis Quinoa trio z dynią i parmezanem
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie