Przepis na pastę z pieczonej dyni i suszonych pomidorów z quinoa

Pasta z pieczonej dyni i suszonych pomidorów z quinoa

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • ½ dyni hokkaido
  • Olej
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki ugotowanej mieszanki Trendy Lunch Single z quinoa
  • 7 suszonych pomidorów
  • 3 łyżki Oliwy z oliwek

Sposób przygotowania pasty z pieczonej dyni i suszonych pomidorów z quinoa:

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Dynię myjemy, wydrążamy i kroimy w kostkę. Mieszamy dynię z olejem tak by całkowicie się nim pokryła, oprószamy solą i pieczemy do miękkości. Studzimy. Do pojemnika blendera wkładamy wszystkie składniki i miksujemy do uzyskania gładkiej pasty. W razie potrzeby możemy dolać trochę więcej oliwy lub wody, doprawiamy.

Przepis na pastę z pieczonej dyni i suszonych pomidorów z quinoa
Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie