Paprykarz z quinoa
Składniki:
- ½ saszetki Trendy Lunch Single z quinoa
- 1 pęczek włoszczyzny (3 marchewki, 1 pietruszka, ¼ selera)
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 duża cebula
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania paprykarza z quinoa:
TL z quinoa gotujemy do miękkości ok. 15 minut. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Cebulę kroimy bardzo drobno, na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, oprószamy ją solą i smażymy. Gdy lekko się przyrumieni dodajemy paprykę i koncentrat. Smażymy jeszcze chwilę. Ugotowane i ostudzone warzywa ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do ugotowanej quinoa. Mieszamy, dodajemy cebulę z patelni, wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotowe!