Przepis na owsiankę z palonym masłem

Owsianka z palonym masłem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania owsianki z palonym masłem:

Mleko zagotuj, dosyp płatki owsiane i mieszając gotuj przez ok minutę, odstaw pod przykryciem. W tym samym czasie owoce podgotuj w garnku z dwoma łyżkami wody i ksylitolem, gdy będą miękkie zdejmij z gazu, wsyp nasiona chia i zamieszaj trzepaczką, odstaw. Masło rozpuść w małym garnuszku i na minimalnym ogniu gotuj aż stanie się brązowe i zacznie pachnieć orzechowo. Owsiankę przełóż do miski, udekoruj owocami, masłem orzechowym i pistacjami, polej ciepłym masłem palonym. 

Przepis na owsiankę z palonym masłem
Czas przygotowania:
15 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie