• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Owsianka w ciągu nocy

Autor przepisu: Kasia Fenix

Składniki:

Jak przygotować:

Do szklanki lub słoika wlej mleko, dodaj nasiona Chia, masło migdałowe i syrop z agawy. Delikatnie wymieszaj. Masło migdałowe nie musi całkowicie wymieszać sie z mlekiem. Następnie dodaj płatki owsiane, zamieszaj kilka razy lóżka i przyciśnij płatki tak, aby mieć pewność ze wszystkie namoczą się w mleku. Przykryj dokładnie słoik, szklankę I odstaw na noc do lodówki (min. 6 godzin).  Następnego dnia wystarczy jak dodasz pokrojone owoce do dekoracji. Owsiankę możesz trzymać w lodowce do dwóch dni, jednak najlepszy smak ma trzymana w lodówce 12-24 godziny.

Czas przygotowania:
20 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Kasia Fenix
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe