Przepis na orkiszowe babeczki z cukinii

Orkiszowe babeczki z cukinii

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1,5 szklanki startej na małych oczkach cukinii
  • ½ szklanki mleka migdałowego
  • 1 jajko
  • ½ szklanki syropu klonowego
  • ½ szklanki płatków orkiszowych MELVIT
  • 1, 5 szklanki mąki orkiszowej MELVIT
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego

Sposób przygotowania orkiszowych babeczek z cukinii:

Mleko, jajko, syrop oraz olej roztrzepujemy razem w misce. Mąkę, cynamon, proszek oraz sodę mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy. Dodajemy płatki oraz cukinię i ponownie wszystko mieszamy tylko do połączenia się składników. Wkładamy masę do papilotek i pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Przepis na orkiszowe babeczki z cukinii
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie