• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Musztardowy kurczak z Indyjskim ryżem Basmati

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 120 g piersi z kurczaka
  • 1 saszetka ryżu Basmati Indie Melvit
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • (kurkuma, papryka słodka i ostra, sól, pieprz, pietruszka suszona)
  • 1 czubata łyżka musztardy
  • olej kokosowy

Jak przygotować:

Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki. Podsmażamy na oleju kokosowym. Pokrojoną drobno cebulę i czosnek wsypujemy na patelnię. Całość doprawiamy kurkumą, słodką i ostrą papryką, solą, pieprzem, suszoną pietruszką. Dodajemy łyżkę musztardy – mieszamy. Zalewamy 1/3 szklanki wody i dusimy całość. Gotową pierś podajemy z indyjskim ryżem Basmati.

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe