Musztardowy kurczak z Indyjskim ryżem Basmati
Składniki:
- 120 g piersi z kurczaka
- 1 saszetka ryżu Basmati Indie Melvit
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- (kurkuma, papryka słodka i ostra, sól, pieprz, pietruszka suszona)
- 1 czubata łyżka musztardy
- olej kokosowy
Sposób przygotowania kurczaka z Indyjskim ryżem basmati:
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki. Podsmażamy na oleju kokosowym. Pokrojoną drobno cebulę i czosnek wsypujemy na patelnię. Całość doprawiamy kurkumą, słodką i ostrą papryką, solą, pieprzem, suszoną pietruszką. Dodajemy łyżkę musztardy – mieszamy. Zalewamy 1/3 szklanki wody i dusimy całość. Gotową pierś podajemy z indyjskim ryżem Basmati.