Marchewki karmelizowane z fetą, granatem i Treny Lunch z mhammas
Składniki:
- 1 ugotowana saszetka Trendy Lunch z mhammas
- 500 g małych marchewek
- 1 granat
- 70 g sera feta
- Pęczek świeżej mięty
- 1 łyżka octu winnego
- 2 łyżki oliwy + 2 do smażenia
Sposób przygotowania marchewek karmelizowanych z fetą, granatem i Treny Lunch z mhammas:
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, marchewki obierz, większe przekrój na pół na nawet na ćwiartki. Wrzuć na patelnię, oprósz solą i pieprzem i smaż aż się zarumienią i lekko zmiękną. W tym czasie w miseczce przygotuj dressing. Wymieszaj oliwę, ocet oraz sok z połowy granatu, dopraw delikatnie solą i pieprzem. Dodaj posiekaną miętę. Do dużej miski wsyp ugotowany TL, dodaj marchewki i dressing. Wymieszaj wszystko razem. Na wierzch posyp listkami mięty, pokruszoną fetą oraz pestkami z drugiej połówki granatu.