Przepis na lunchowy marynowany boczniak z żółtą soczewicą

Lunchowy marynowany boczniak z żółtą soczewicą

Autor przepisu: Ula Somow

Składniki

Przygotowanie lunchowego marynowanowanego boczniaka z żółtą soczewicą

1)  Boczniaki grillować na patelni grillowej lub zwykłej bez tłuszczu, aż zaczną się brązowić.

2)  Wymieszać olej rzepakowy z posiekaną drobno natką pietruszki, tymiankiem, czosnkiem i sosem sojowym. Powstałym sosem skrapiać boczniaki i smażyć po pół minuty z każdej strony

3)  Soczewicę ugotować z kurkumą i kuminem i ulubionymi przyprawami, pod przykryciem, nie mieszając w trakcie gotowania. 

4)  Boczniaki podawać z soczewicą, ogórkami z cebulą oraz rukolą i kiełkami.

Przepis na lunchowy marynowany boczniak z żółtą soczewicą
Czas przygotowania:
Ilość porcji:
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Ula Somow