Łosoś pod pierzynką z Trendy Lunch
Składniki:
- 2 saszetki Trendy Lunchu z orkiszem, makaronem vermicelli i pomidorami
- 1 filet z łososia, bez skóry (ok.400g)
- 50 g suszonych pomidorów
- 30 g czarnych oliwek
- oliwa, sól, pieprz
- mieszanka sałat
- kilka pomidorków cherry
Sposób przygotowania łososia pod pierzynką Trendy Lunch:
Łososia myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem oraz smarujemy oliwą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W pojemniku blendera ręcznego miksujemy suszone pomidory z oliwkami. Tak przygotowaną „pierzynkę” układamy na łososiu i wkładamy do piekarniku rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut. W tym czasie trendy lunch gotujemy według wskazań na opakowaniu, czyli ok. 15 minut. Następnie przygotowujemy sałatkę z pomidorami mieszając je razem z misce, oprószając delikatnie solą i pieprzem z 1 łyżką oliwy. Upieczonego łososia podajemy z Trendy Lunchem i sałatką.