Lekka sałatka z Trendy Lunch i szparagami
Składniki:
- 1 saszetka Trendy Lunch mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek
- 250 g mozzarelli w kulkach
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 10 zielonych szparagów
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
Sposób przygotowania lekkiej sałatki z Trendy Lunch i szparagami:
Trendy lunch gotujemy według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzamy i wrzucamy do miski. Pomidorki myjemy, kroimy na połówki i dorzucamy do mieszanki. Dodajemy kulki mozzarelli, oliwę, sok z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki. W wysokim garnku zagotowujemy wodę z 1 łyżeczką soli tak by zakrywała szparagi w całości (oprócz „główek”). Wkładamy szparagi i gotujemy 3-4 minut. Podajemy razem z sałatką z trendy lunch.