• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Kasza owsiana z ananasem i natką pietruszki

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

  • pół szklanki ugotowanej kaszy owsianej Melvit
  • łyżka mleka kokosowego
  • szczypta cynamonu i kardamonu
  • szczypta soli
  • łyżeczka wyciśniętego soku z limonki
  • 2 łyżeczki miodu
  • łyżka poszatkowanej natki pietruszki
  • dwa plastry dojrzałego ananasa

Jak przygotować:

Przyprawy, sok z limonki i miód mieszam w kubeczku. Ananasa kroję na mniejsze cząstki.  Do ciepłej kaszy owsianej dodaję mleko kokosowe, natkę pietruszki, część pokrojonego ananasa, sos z kubeczka i całość mieszam. Wykładam do salaterki, dekoruję pozostałym ananasem i polewam odrobiną miodu.

Polecam
Maia Sobczak

Czas przygotowania:
15 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe