Jaglana w tropikach czyli jaglane smoothie
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej Melvit
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 dojrzałe mango
- 1 dojrzały banan
- sok z 1 cytryny
- woda (do uzyskania właściwej konsystencji)
Sposób przygotowania jaglanki w tropikach czyli jaglanego smoothie:
Ugotuj kaszę wg przepisu na opakowaniu. Obierz mango, wytnij miąższ, oddzielając go od pestki, ścinając delikatnie nożem. Obierz banana ze skórki i pokrój w plasterki. Wyciśnij sok z cytryny. Wszystkie składniki wrzuć do naczynia i zmiksuj na gładką masę koktajlową. Jeżeli konsystencja będzie zbyt gęsta dodaj trochę wody mineralnej i zmiksuj ponownie.
Przelej smoothie do szklanki, udekoruj świeżymi owocami, listkiem mięty.
Smacznego!