• Partner strategiczny:

Granatowa przekąska

Składniki:

  • 1/2 szklanki płatków quinoa Melvit
  • 1,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych Melvit
  • 1 banan
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki soku z granatu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii ew. 2 laski wanilii
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego niesłodzonego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki ziarenek granatu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1/4 szklanki ziaren granatu
  • masło migdałowe

Jak przygotować:

Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i wysmaruj malutkie foremki do muffinek (ja użyłam spray’u kuchennego). W misce rozgnieć banana następnie dodaj jajka, sok z granat, ekstrakt z wanilii I mleko migdałowe. Wymieszaj dokładnie do uzyskania jednolitej masy. Dodaj resztę składników i wymieszaj. Przełóż masę do foremek do ½ wysokości. Ziarna granatu połoz na wierzchu każdej muffinki I piecz ok 20-25 min. Po wystygnięciu udekoruj masłem migdałowym.

Czas przygotowania:
60 min
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Średni