Fiori di zucca przepis

Fiori di zucca

Autor przepisu: Kasia Fenix

Składniki:

Sposób przygotowania Fiori di zucca:

Mąkę przesiej przez sito następnie wrzuć do miski, dodaj jajko i wszystko razem wymieszaj. Stopniowo dodawaj do mieszanki wodę połączoną z piwem. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję, odstaw je na ok.30 min.

Kwiaty umyj, ze środka usuń pręciki i delikatnie osusz. W przygotuj farsz. Ugotowaną kaszę wymieszaj delikatnie z pokrojonym w kostkę serem feta i pomidorem. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wypełnij kwiaty farszem. Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Nadziane farszem kwiaty cukinii zanurz w cieście i smaż z obu stron do momentu aż się zarumienią. Podawaj lekko przestudzone.

Smacznego!

Fiori di zucca przepis
Czas przygotowania:
Ilość porcji:
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Kasia Fenix