Dorsz pod pierzynką przepis

Dorsz pod pierzynką

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania dorsza pod pierzynką:

Ugotuj kaszę bulgur według wskazówek na opakowaniu. Filet umyj, pokrój na mniejsze części, oprósz solą i pieprzem cytrynowym, ułóż w naczyniu żaroodpornym. Pora posiekaj, marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć pora i smaż aż zmięknie. Dodaj marchewkę i smaż jeszcze ok. 5 minut co chwile mieszając. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj ugotowaną kaszę, wszystko dokładnie wymieszaj i wyłóż na filet. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni i piecz rybę ok. 20-25 minut. Podawaj na ciepło. 

Dorsz pod pierzynką przepis
Czas przygotowania:
45 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie