Cukinia Faszerowana
Składniki:
- 2 okrągłe cukinie
- 1 saszetka Trendy Lunch z mhammasem i grzybami
- 1 cebula
- Kilka pieczarek
- 5 suszonych pomidorów
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania cukinii faszerowanej:
Trendy Lunch gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę, oprószamy solą i smażymy aż się ładnie zaszkli. Dodajemy pieczarki i smażymy 10 minut, wrzucamy ugotowany TL oraz pokrojone w paseczki suszone pomidory. Mieszamy dokładnie i w razie konieczności doprawiamy. Z cukinii odcinamy górę, wydrążamy środek, wkładamy do środka przygotowany farsz i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut, na ostatnie 10 minut wkładamy odciętą „czapeczkę”. Podajemy na talerzu tak by wyglądała jak cukinia w całości 🙂