Przepis na cukinię farszerowaną

Cukinia Faszerowana

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania cukinii faszerowanej:

Trendy Lunch gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę, oprószamy solą i smażymy aż się ładnie zaszkli. Dodajemy pieczarki i smażymy 10 minut, wrzucamy ugotowany TL oraz pokrojone w paseczki suszone pomidory. Mieszamy dokładnie i w razie konieczności doprawiamy. Z cukinii odcinamy górę, wydrążamy środek, wkładamy do środka przygotowany farsz i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut, na ostatnie 10 minut wkładamy odciętą „czapeczkę”. Podajemy na talerzu tak by wyglądała jak cukinia w całości 🙂

Przepis na cukinię farszerowaną
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie