• Partner strategiczny:

Crumble ze śliwkami

Składniki:

Jak przygotować:

1. Śliwki umyj, przekrój na pół i wypestkuj (jeśli używasz świeżych owoców).

2. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i dwie łyżki miodu, podgrzej i skarmelizuj lekko owoce.

3. 150 g płatków owsianych zmiksuj na bardzo drobno, aż powstanie z nich mączka.

4. Wymieszaj razem mąkę migdałową, zmiksowane i całe płatki oraz brązowy cukier.

5. Dodaj do kruszonki zimne masło i rozdrobnij je palcami.

6. Na blachę wylej skarmelizowane owoce, a całość posyp kruszonką.

7. Piecz w temperaturze 180 stopni aż kruszonka nabierze złocistego koloru, około 25 minut.

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy