Ciasteczka orkiszowe z dynią
Składniki:
- ½ szklanki płatków orkiszowych błyskawicznych
- 1 szklanka płatków orkiszowych pełnoziarnistych
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżka wiorek kokosowych
- 1 banan
- 2 łyżki puree dyniowego
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka oleju kokosowego – rozpuszczonego
Sposób przygotowania ciasteczek orkiszowych z dynią:
Wszystkie suche składniki umieścić w misce, banana rozgnieść widelcem, dodać do miski. Dorzucić puree dyniowego, syropu klonowego oraz oleju kokosowego. Wymieszać dokładnie. Ciasteczka nakładać do okrągłej foremki ułożonej na papierze do pieczenia, dogniatać dokładnie i delikatnie ściągać foremkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 minut.