Burger z pęczaku przepis

Burger z pęczaku

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 saszetka Trendy Lunch z pęczakiem i soczewicą
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 czerwona mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • Duża szczypta pieprzu ziołowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka mąki z ciecierzycy (w razie potrzeby)
  • Olej kokosowy do smażenia
  • Bułka tarta do obtoczenia
  • Bułka, rukola, pomidor, ogórek, czerwona cebula do podania

Sposób przygotowania burgera z pęczaku:

Trendy Lunch gotujemy według wskazań na opakowaniu. Studzimy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego. Smażymy posiekaną w drobną kostkę cebulę, po chwili dodajemy posiekany czosnek. Smażymy przez chwilę. Dodajemy do mieszanki z pęczakiem, dodajemy resztę składników i miksujemy blenderem ręcznym tak by masa stała się klejąca ale kasza nadal lekko wyczuwalna w teksturze. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym z obu stron. Podajemy jak burgera z ulubionymi dodatkami.

Burger z pęczaku przepis
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie