Przepis na risotto ze szparagami i Trendy Lunch

Risotto ze szparagami i Trendy Lunch

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania risotto ze szparagami i Trendy Lunch:

Trendy Lunch wysypujemy z woreczka do miseczki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Oprószamy solą i smażymy do zarumienienia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek a po chwili wrzucamy surową mieszankę Trendy Lunch. Podlewamy dwiema chochlami bulionu i gotujemy na małym ogniu aż wchłonie całość płynu. Następnie dolewamy kolejne dwie chochelki. I gotujemy. Powtarzamy czynność do momentu aż ryż będzie miękki. Wraz z ostatnim razem dodajemy pokrojone w 1 cm plasterki szparagi. Jeśli mamy ochotę po wyłączeniu wrzucamy łyżkę masła i mieszamy aż się rozpuści. Podajemy obsypane natką pietruszki.

Przepis na risotto ze szparagami i Trendy Lunch
Czas przygotowania:
45 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie