Ciasteczka orkiszowe z dynią przepis

Ciasteczka orkiszowe z dynią

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • ½ szklanki płatków orkiszowych błyskawicznych
  • 1 szklanka płatków orkiszowych pełnoziarnistych
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1 łyżka wiorek kokosowych
  • 1 banan
  • 2 łyżki puree dyniowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka oleju kokosowego – rozpuszczonego

Sposób przygotowania ciasteczek orkiszowych z dynią:

Wszystkie suche składniki umieścić w misce, banana rozgnieść widelcem, dodać do miski. Dorzucić puree dyniowego, syropu klonowego oraz oleju kokosowego. Wymieszać dokładnie. Ciasteczka nakładać do okrągłej foremki ułożonej na papierze do pieczenia, dogniatać dokładnie i delikatnie ściągać foremkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 minut.

Ciasteczka orkiszowe z dynią przepis
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie