Przepis na owoce pod orkiszową kruszonką

Owoce pod orkiszową kruszonką

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 2 łyżki płatków orkiszowych
  • 4 łyżki mąki orkiszowej
  • 2 łyżki oleju kokosowego w temperaturze pokojowej
  • 1-2 łyżki syropu klonowego
  • Ulubione owoce (jabłka, maliny, gruszki itp.)

Sposób przygotowania owoców pod orkiszową kruszonką:

Płatki orkiszowe, mąkę, olej kokosowy oraz syrop klonowy umieszczamy w misce. Ugniatamy/rozcieramy ze sobą wszystkie składniki. W razie potrzeby podsypujemy większą ilością mąki. Owoce kroimy w plasterki lub kostkę (ewentualnie dajemy w całości jeśli używamy malin czy jagód), posypujemy przygotowaną kruszonką. Zapiekamy w pierniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15-20 minut do zarumienienia. Podajemy na deser.

Przepis na owoce pod orkiszową kruszonką
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie