Sałatka z pomarańczami i komosą ryżową
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej MELVIT
- 1 pomarańcza
- 1 duży ugotowany burak
- Spora garść orzechów włoskich
- 100 g roszponki lub rukoli
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
Sposób przygotowania sałatki z pomarańczami i komosą ryżową:
Przygotuj dressing mieszając ze sobą oliwę, miód, musztardę i sok z cytryny. Pomarańczę obierz za pomocą noża pozbywając się też białej skórki. Pokrój w półplastry i ułóż na roszponce, następnie pokrój tak samo buraka i ułóż w misce. Całość posyp grubo posiekanymi orzechami i ugotowaną komosą. Przed podaniem polej sosem.