Orkiszowe babeczki dyniowe

Składniki:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki orkiszowej Melvit
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • ½ szklanki syropu klonowego
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki mleka owsianego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 i 1/2 szklanki dyniowego puree

Sposób przygotowania orkiszowych babeczek dyniowych:

Cukinie pokrój wzdłuż na płaty, które posłużą jako makaron do lazanii. Oprósz je solą i odłóż najlepiej na sitko by W jednej misce wymieszaj wszystkie suche składniki. W drugiej misce roztrzep jajka z olejem i mlekiem. Dodaj puree dyniowe i dokładnie wymieszaj do połączenia się składników. Przelej mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką do dokładnego połączenia. Wyłóż masę do papilotek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20-25 minut.

Czas przygotowania:
35 min
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy