Granatowa przekąska
Składniki:
- 1/2 szklanki płatków quinoa Melvit
- 1,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych Melvit
- 1 banan
- 2 jajka
- 1/3 szklanki soku z granatu
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii ew. 2 laski wanilii
- 1/2 szklanki mleka migdałowego niesłodzonego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki ziarenek granatu
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1/4 szklanki ziaren granatu
- masło migdałowe
Jak przygotować granatową przekąskę:
Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i wysmaruj malutkie foremki do muffinek (ja użyłam spray’u kuchennego). W misce rozgnieć banana następnie dodaj jajka, sok z granat, ekstrakt z wanilii I mleko migdałowe. Wymieszaj dokładnie do uzyskania jednolitej masy. Dodaj resztę składników i wymieszaj. Przełóż masę do foremek do ½ wysokości. Ziarna granatu połoz na wierzchu każdej muffinki I piecz ok 20-25 min. Po wystygnięciu udekoruj masłem migdałowym.