Przepis na zupę krem z marchewki i komosy

Zupa krem z marchewki i komosy

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Prażone pestki dyni i słonecznika do podania

Sposób przygotowania zupy krem z marchewki i komosy:

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż do zarumienienia. Dodaj obrany i starty na drobnej tarce imbir i czosnek. Marchewkę obierz, pokrój w plastry i dorzuć do garnka razem z komosą ryżową. Dopraw solą, pieprzem i zalej bulionem. Gotuj do miękkości marchewki i komosy. W razie potrzeby podlej wodą lub bulionem i gotuj jeszcze chwilę. Całość zmiksuj blenderem ręcznym do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. Podawaj z prażonymi pestami dyni i słonecznika.

Przepis na zupę krem z marchewki i komosy
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie