Przepis Sałatka wielkanocna z jaglanym majonezem

Sałatka wielkanocna z jaglanym majonezem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 150 g miksu sałat lub roszponki
  • 100 g łososia wędzonego na gorąco
  • 3 rzodkiewki
  • 2-3 ugotowane jajka
  • Świeże kiełki
  • Pęczek szczypioru
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej Melvit
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • Woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji

Sposób przygotowania sałatki wielkanocnej z jaglanym majonezem:

Spróbuj czegoś nowego na wielkanocnym stole. Proponujemy Wam przepis na pyszną sałatkę wielkanocną z jaglanym majonezem. Kaszę podpraż w garnku, zalej 1,5 szklanki wody i gotuj do wchłonięcia całego płynu. Ostudź. Kaszę umieść w wysokim pojemniku, dodaj resztę składników i miksuj blenderem, dolewaj stopniowo wodę do uzyskania gładkiej konsystencji, w razie konieczności dopraw. 

Sałatę ułóż na talerzu, na niej układaj podzielonego na kawałki łososia, pokrojone na kawałki jajka, na plastry rzodkiewkę oraz świeże kiełki. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z majonezem jaglanym. Smak sałatki wielkanocnej w takiej wersji na pewno Cię pozytywnie zaskoczy.

Przepis Sałatka wielkanocna z jaglanym majonezem
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
3
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie