Pieczony halibut z Trendy Lunch mhammas i salsą z awokado
Składniki:
- 300 g surowego halibuta
- Kilka plasterków cytryny
- Natka pietruszki
- Sól, pieprz
- 1 awokado
- Kilka pomidorków koktajlowych
- Oliwa
- 2 saszetki Trendy Lunch z mhammas
Sposób przygotowania pieczongo halibutu z Trendy Lunch mhammas i salsą z awokado:
Halibuta myjemy, osuszamy i kroimy na dzwonka o grubości 2 cm. Układamy na dużym kawałku papieru do pieczenia, oprószamy solą i pieprzem, na każdym układamy plasterek cytryny i gałązkę natki pietruszki. Zawijamy papier tak by zamknąć rybę jak w sakiewce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 25 minut. W tym czasie gotujemy TL według wskazówek na opakowaniu. Przygotowujemy salsę. Awokado obieramy, kroimy w kostkę, pomidorki kroimy na ćwiartki lub jeszcze drobniej, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i oblewamy o2 łyżkami oliwy z oliwek. Rybę podajemy na TL, a na niej układamy salsę. Smacznego!