Ostra pasta orkiszowa – idealna na domowe krakersy
Składniki:
- 3/4 szklanki ugotowanego Trendy Lunch Orkisz/buraki (część ugotowana do pieczonych jabłek)
- duży ząbek czosnku lub dwa mniejsze
- 2-3 łyżki oleju sezamowego
- płaska łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych
- różowa sól do smaku
- niewielki kawałek papryczki chilli (opcjonalnie)
- małe okrągłe krakersy
- bazylia/ rukola do dekoracji
Sposób na ostrą pastę orkiszową – idealną na domowe krakersy:
Wszystkie składniki miksuję blenderem na jednolitą pastę, dodaję łyżkę wody, mieszam jeszcze raz i wykładam do miski. Pastą smaruję małe, chrupiące krakersy, dekoruję ziołami i podaję na przekąskę.
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy