Naleśniki bezglutenowe z burakiem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Hummus buraczany

  • 2 gotowane buraki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego 
  • Sól, pieprz do smaku
  • 1 bakłażan 
  • Oliwa do smażenia
  • Świeży szpinak do podania

Sposób przygotowania naleśników bezglutenowych z burakiem:

Masło rozpuść, wlej do miski razem z mlekiem, jajkami i mąkami. Dokładnie wszystko zmiksuj do uzyskania gładkiego ciasta. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Odstaw. Buraka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wymieszaj z posiekanym czosnkiem i jogurtem. Dopraw do smaku i odstaw. Bakłażana pokrój w plastry, oprósz solą i smaż na dobrze rozgrzanej oliwie z obu stron do zarumienienia. Naleśnik posmaruj hummusem, ułóż świeży szpinak, na nim startego buraka i plaster bakłażana. Złóż jak wrapa i podaj.

Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie