Miska lunchowa z łososiem
Składniki:
- 1 saszetka ulubionego Trendy Lunch Melvit
- 200 g filetu z łososia
- 1 łyżka syropu klonowego
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Miks sałat
- Kilka pomidorków koktajlowych
Sposób przygotowania lunchowej miski z łososiem:
Trendy lunch gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Z sosu sojowego, syropu, czosnku, oliwy i imbiru przygotowujemy marynatę. Łososia kroimy na trzy lub cztery części, obtaczamy w marynacie i zostawiamy na minimum godzinę. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy łososia po trzy minuty z oby stron. Miks sałat mieszamy z pomidorkami, oprószamy solą i skrapiamy oliwą. Gotowego łososia podajemy w misce z kaszą i miksem sałat.