B2B

Kasza jaglana

  • CN code: 1104293000
  • Shelf life from the date of production: 540 dni

Packing

25 kg

Description

Od wieków nazywana jest „królową kasz”. Otrzymywana z prosa uprawianego już w czasach neolitu. W Polsce była niezwykle popularna w minionych wiekach, gdy nazywano ją m.in. „jagłami”. Dziś wraca do łask, coraz częściej goszcząc na naszych stołach głównie ze względu na znakomity smak oraz wyjątkowe właściwości prozdrowotne. Producent kaszy Melvit S.A. przedstawia wyjątkową ofertę sprzedaży kaszy jaglanej B2B dostosowaną do potrzeb każdego Klienta!

 

Kasza jaglana hurt – dla lepszego zdrowia i samopoczucia!

Kasza jaglana ekologiczna Polska to jedna z najstarszych i najzdrowszych kasz, która pod względem wartości odżywczych dorównuje kaszy gryczanej. Kasza jaglana wzmacnia osłabione i wychłodzone ciało człowieka, a jej zasadotwórczość skutecznie pomaga odkwasić cały organizm. Równowaga kwasowo-zasadowa to podstawa dla zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia u każdego z nas.

 

Producent kaszy jaglanej poleca

Producent kaszy jaglanej Melvit S.A. poleca swój produkt jako idealny składnik diety nie tylko u osób dorosłych, ale również dzieci, jako jeden z pierwszych produktów zbożowych. Kasza jaglana to również cenne witaminy z grupy B (B1 – tiamia, B2 – ryboflawina, B6 – pirydoksyna oraz kwas pantotenowy), witamina E i lecytyna, a także magnez, wapń, fosfor, potas, żelazo oraz antyoksydanty, czyli substancje wychwytujące i neutralizujące wolne rodniki.

Oferowana kasza jaglana B2B to produkt lekkostrawny. Zawiera wiele cennych składników odżywczych, w tym m.in. rzadko występujący w produktach spożywczych krzem, mający leczniczy wpływ na stawy, poprawiający mineralizację kości, zapobiegający ich odwapnianiu i przyspieszający regenerację kostną po urazach.

Krzem w kaszy jaglanej Melvit S.A. to również zdrowy wygląd skóry, włosów i paznokci, a także skuteczna redukcja cholesterolu w naczyniach krwionośnych, lepsza przemiana materii oraz łatwiejsze odchudzanie. Większość osób ma niedobory tego pierwiastka w organizmie z powodu nieprawidłowych nawyków żywieniowych oraz ograniczonej przyswajalności krzemu. Dzięki kaszy jaglanej można to zmienić!

 

Jak prawidłowo przygotować kaszę jaglaną?

  • Odmierzamy 1 szklankę kaszy jaglanej, wysypujemy jej zawartość na duże drobne sitko i płuczemy pod kranem.
  • Dodatkowo kaszę można przelać wrzątkiem, żeby pozbyć się goryczki
  • Następnie gotujemy w garnku niecałe 2,5 szklanki wody i wrzucamy kasze na gotującą się wodę. Dodajemy 1 łyżeczkę soli, opcjonalnie można dodać 1 łyżkę oleju lub masła. Delikatnie mieszamy. Przykrywamy pokrywką.
  • Kaszę należy gotować około 15-18 minut na bardzo małym ogniu od momentu zagotowania. Po ugotowaniu zostawiamy ją na 5 minut. UWAGA! Kaszy nie mieszamy w trakcie gotowania.

 

Kasza jaglana B2B od Melvit S.A.

Dystrybutor kaszy jaglanej marka Melvit S.A. od lat dostarcza do największych sieci handlowych, hurtowni, sklepów oraz producentów artykułów spożywczych kasze spełniające restrykcyjne wymogi i najwyższe standardy jakości. Produkcja kasza jaglana odbywa się zgodnie z zasadami zarządzania bezpieczeństwem żywności GMP, GHP, HACCP oraz IFS.

Kasza jaglana B2B w Melvit S.A. to sprzedaż naszych produktów specjalnie dostosowana do potrzeb Klientów biznesowych. Zapraszamy do współpracy szczególnie producentów żywności, dla których jakość produktu jest istotna w procesie wyboru dostawców. Zapewniamy możliwość przygotowania różnego rodzaju mieszanek zbożowych. Kasza jaglana hurt to dostęp do kilkudziesięciu kilogramowych opakowań typu Big-bag.

Gwarantujemy indywidualne rozwiązania dopasowane do potrzeb różnego rodzaju przedsiębiorstw.

 

Zastosowanie kaszy jaglanej w kuchni

Kasza jaglana to wyjątkowo uniwersalny produkt. Świetnie sprawdzi się zarówno w daniach na słodko, jak i na słono, a więc jako składnik obiadu oraz deseru. Fantastycznie komponuje się z warzywami oraz przyprawami w formie dania wegańskiego. Tworzy również zgrany duet z mięsem np. drobiowym, zastępując popularny ryż czy ziemniaki.

Po zmieleniu w młynku kaszy jaglanej otrzymujemy pełnowartościową mąkę, którą można śmiało użyć do upieczenia smacznego ciasta z owocami czy racuchów.