La Chef

Bułka tarta 3 kg

  • Gramatura: 3 kg
  • Kod kreskowy: 5906827021967

Liczba sztuk:

  • w opakowaniu: 1
  • na warstwie: 14
  • na palecie: 252

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna1559 kJ / 368 kcal
  • Białko:12,4 g
  • Błonnik:4,8 g
  • Węglowodany:73,10 g
  • Cukry:3,9 g
  • Tłuszcze:1,8 g

Opis:

Bułka tarta, czyli niezbędnik polskiej kuchni

Bułka tarta to jeden z tych produktów spożywczych, których z pewnością nie może zabraknąć w kuchni. Każda gospodyni, która trudni się gotowaniem dla siebie oraz swoich najbliższych, zdaje sobie sprawę z jej niezawodności. Nie wyobrażamy sobie bowiem panierki bez użycia tego właśnie produktu. W Melvit również o tym wiemy, dlatego swoim klientom oferujemy tartą bułkę La Chef o wadze 3 kg. Gramatura produktu pozwala na użytkowanie go przez dłuższy czas, bez konieczności ciągłego dokupywania kolejnych, mniejszych opakowań. Co istotne, nie musimy obawiać się również o jego świeżość, ponieważ bułka tarta znajdująca się w naszym asortymencie jest poddawana odpowiednim procesom suszenia oraz rozdrabniania, które wydłużają jej trwałość

Produkcja bułki tartej, czyli z czego i jak zrobiony jest produkt Melvit

Klasyczna bułka tarta, którą oferujemy, powstaje wskutek rozdrobnienia suchego pieczywa pszennego tj. bułki czy chleb, a następnie poddawane jest ono procesom suszenia oraz rozdrobnienia. Jako że produkt ma za zadanie nie tylko ułatwić codzienne gotowanie, ale i dostarczać naszym klientom jak najwięcej wartości odżywczych, bułka tarta od Melvit zawiera niezwykle cenny dla organizmu błonnik (4,8 g/100 g), a także wiele minerałów (magnez, fosfor i witamina B6). Nie brakuje mu tak ważnego w procesie wzrostu czy przy regeneracji tkanek i narządów białka (12,4 g/100 g). 

Bułka tarta z chleba – wiele możliwości zastosowania  

Jak już wspomnieliśmy, bułka tarta stanowi nieodłączny element polskiej kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako składnik panierki do mięs, ryb czy serów, jak i, po uprzednim zarumienieniu na patelni, świetnie nadaje się także do podkreślenia smaku gotowanych warzyw np. fasolki szparagowej czy brokułów. Z powodzeniem możemy użyć tartej bułki również przy pieczeniuposypanie nią formy sprawi, że ciasta nie będą przywierać do dna

Tarta bułka – jak przechowywać?

Z uwagi na jej higroskopijność, bułka tarta powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu. Po otwarciu najlepiej przesypać produkt do szczelnego pojemnika bądź słoika z zakrętką, nie dopuszczając do kontaktu z wilgocią. Pozwoli to, aby starte pieczywo nie spleśniało i służyło nam przez dłuższy czas. 

Produkty Melvit S.A., w tym bułka tarta La Chef, przeznaczone są przede wszystkim dla branży Horeca. Oferta skierowana jest do restauratorów, firm cateringowych, stołówek, które potrzebują wysokiej jakości produktów, spełniających wszystkie standardy bezpieczeństwa. Jeżeli jesteś jednym z nich, zapoznaj się z naszym asortymentem, a w razie jakichkolwiek pytań, skontaktuj się z jednym z naszych specjalistów.