Aktualności

Zdrowe żywienie dzieci i młodzieży to podstawa.

W październiku mieliśmy przyjemność uczestniczyć w pokazie „Nowości produktowe, kreatywne propozycje dań dla dzieci oraz sposoby ich podania” organizowanym przez hurtownię Il-Kas w Giżycku.

Zdrowe odżywianie dzieci i młodzieży to temat niezwykle ważny, ale również ogromne wyzwanie, dlatego bardzo cieszymy się, że mogliśmy wziąć udział w wydarzeniu, którego celem było zaprezentowanie możliwości przygotowywania zdrowych potraw w stołówkach szkolnych i przedszkolnych.

Bohaterami wydarzenia byli doświadczeni szefowie kuchni Ireneusz Koniuszek oraz Adam Orzechowski, którzy zaprezentowali jak przygotować zdrowe, a przy tym smaczne dania z wykorzystaniem kasz i warzyw. Mamy nadzieję, że dzięki takim działaniom jakość żywienia w polskich placówkach edukacyjnych będzie na najwyższym poziomie.