Aktualności

Warsztaty kulinarne w Food Lab Studio

Podsumowaniem naszej akcji “Festiwal Owsianek” podczas której opublikowaliśmy, aż 30 przepisów na owsianki były warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim i Maią Sobczak. 

Na wspólne gotowanie owsianek i nie tylko przyjechali blogerzy i dziennikarze kulinarni z całego kraju, a także ambasadorka marki Melvit Kasia Fenix, która z pasją opowiadała o zdrowym odżywianiu, cennych właściwościach płatków owsianych i aktywnościach fizycznych. Jednak główną atrakcją było wspólne gotowanie, tym bardziej, że prowadzący zaproponowali naprawdę nietypowe dania z użyciem owsianych produktów, takich jak płatki, kasza, czy mąka.

Dużym zainteresowaniem cieszyły się tarty owsiane z porem i fenkułem oraz rabarbarem i truskawkami. Grzegorz zaskoczył nas połączeniem kaszy owsianej z kiszoną cytryną w pysznym tabbouleh podanym z pstrągiem i szparagami, a na deser uczestnicy przygotowali owsiane trufle z chili i różaną granolę. Wszystko wyglądało pięknie i równie dobrze smakowało, a co najważniejsze było zdrowe i naturalne.