Przepisy

Wiosenny przepis w rytmie #mynowaste z mieszanką Trendy Lunch z marchewką

autor: Maia Sobczak Obiady

Składniki:

Jak przygotować:

Czosnek obieram i szatkuję na drobno. Pomidorki kroję na połówki, grillowaną kukurydzę na krążki, ziemniaki na łódeczki, pieczoną marchewkę na mniejsze części.

Na patelni rozgrzewam masło klarowane, dodaję przyprawy i podsmażam na wysokim ogniu ziemniaki z czosnkiem i krążki kukurydzy. Następnie dodaję kawałki pieczonej marchewki, połowę ugotowanej mieszanki Trendy lunch i pomidorki - wszystko razem smażę przez dosłownie 5 minut. Serwuję na ciepło ze świeżą ruwkią wodną, polane sokiem s limonki i ewentualnie z odświeżającym jogurtem.  Bardzo lubię takie resztkowe dania, dosmaczam je wg uznania i wcinam ze smakiem tę niesamowitą mieszankę tekstur i smaków.

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_wiosenny-przepis-w-rytmie-mynowaste-z-mieszanka-trendy-lunch-z-marchewka_295