Przepis Wegański niedzielny obiad „po polsku“

Wegański niedzielny obiad „po polsku“

Autor przepisu: Ula Somow

Składniki

Przygotowanie wegańskiego niedzielnego obiadu „po polsku“:

1) boczniaki zgrilluj na niewielkiej ilości tłuszczu na patelni grillowej lub zwykłej
2) na patelni podgrzej też kiszoną kapustę, która powinna lekko się zrumienić i uprażyć 
3) buraczki gotowane, tarte wymieszaj z mielonym na świeżo siemieniem lnianym i wędzoną papryką. Opcjonalnie możesz dodać łyżkę jogurtu
4) Ogórka kiszonego pokrój w dość drobną kostkę i pomieszaj z poszatkowaną w piórka cebulą
5) Trendy Lunch ugotuj zgodnie z instrukcją na opakwaniu
6) na talerz wyłóż zgrillowane boczniaki, buraczki i kaszę Trendy Lunch oraz ogórki z cebulą i kapustę kiszoną
7) Warzywa i kaszę skrop olejem lnianym 

Przepis Wegański niedzielny obiad „po polsku“
Czas przygotowania:
Ilość porcji:
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Ula Somow