Trendy Lunch z pęczakiem i dynią przepis

Trendy Lunch z pęczakiem i dynią

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 350 g dyni hokkaido
  • 1 i 1/2 szklanki bulionu (lub wody + 2 łyżki sosu sojowego)
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Trendy Lunch z pęczakiem

Sposób przygotowania Trendy Lunch z pęczakiem i dynią:

Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Do formy żaroodpornej wsypać zawartość saszetki TL z pęczakiem. Bulion lub wodę z sosem sojowym wlać do pęczaku. Dodać pokrojoną w kostkę dynię, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki i 1 łyżeczkę soli.

Wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia przez 35 minut.

Trendy Lunch z pęczakiem i dynią przepis
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie