Przepisy

Sałatka z roszponką, pomidorami, ogórkiem, winegretem z Crispy

autor: Zabawa w gotowanie Kolacje

Składniki:

  • 150 g roszponki
  • 1 ogórek gruntowy
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • ½ czerwonej cebuli
  • Kiełki (dowolne)
  • 50 g parmezanu w płatkach
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz do smaku

Jak przygotować:

Roszponkę dokładnie myjemy i układamy w dużej misce. Ogórka obieramy i kroimy na kawałki, pomidorki kroimy na ćwiartki, cebulę na piórka. Układamy przygotowane składniki na sałacie. Posypujemy parmezanem i kiełkami. Mieszamy musztardę, oliwę, miód, sól i pieprz. Uzyskujemy sos, którym polewamy sałatkę. Podajemy.

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_salatka-z-roszponka-pomidorami-ogorkiem-winegretem-z-crispy_343