Przepisy

Sałatka z kaszą kuskus i bulgur

autor: Zabawa w gotowanie Śniadania

Składniki:

Jak przygotować:

Kaszę Kuskus wrzucamy do miski, zalewamy wrzątkiem na ok. 2 cm ponad kaszę. Przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Kaszę bulgur gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cukinie i bakłażana kroimy na półplasterki, układamy na blasze do pieczenia i polewamy obficie oliwią, oprószamy solą i pieprzem. Szalotki kroimy na ćwiartki i układamy na blasze obok warzyw. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy warzywa do miękkości ok. 20 minut. Przygotowujemy sos. Kolendrę i czosnek siekamy, wrzucamy do miski, dodajemy oliwę, sos sojowy i miód. Dokładnie mieszamy. Łączymy w misce kasze, cukinie, bakłażana i polewamy sosem . Na wierzchu układamy szalotki, dekorujemy świeżą kolendrą.

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_salatka-z-kasza-kuskus-i-bulgur_229