Przepisy

Risotto ze szparagami i Trendy Lunch

autor: Maia Sobczak Obiady

Składniki:

Jak przygotować:

TL wysypujemy z woreczka do miseczki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Oprószamy solą i smażymy do zarumienienia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek a po chwili wrzucamy surową mieszankę TL. Podlewamy dwiema chochlami bulionu i gotujemy na małym ogniu aż wchłonie całość płynu. Następnie dolewamy kolejne dwie chochelki. I gotujemy. Powtarzamy czynność do momentu aż ryż będzie miękki. Wraz z ostatnim razem dodajemy pokrojone w 1 cm plasterki szparagi. Jeśli mamy ochotę po wyłączeniu wrzucamy łyżkę masła i mieszamy aż się rozpuści. Podajemy obsypane natką pietruszki.

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_risotto-ze-szparagami-i-trendy-lunch_301