Przepis na Risotto z Trendy Lunch

Risotto z Trendy Lunch

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania risotto z Trendy Lunch:

W wysokim garnku roztopić łyżkę masła, dodać obraną i pokrojoną drobno cebulę. Zeszklić ją mieszając od czasu do czasu nie rumieniąc, przez około 5 minut. Dodać Trendy Lunch i smażyć na małym ogniu przez około 1 minutę ciągle mieszając, aż całość się podgrzeje. Wlewać stopniowo (po około 1/2 szklanki gorący bulion, mieszając. Dodawać kolejną porcję bulionu dopiero wówczas gdy poprzednia zostanie wchłonięta. Po 10 minutach gotowania dodać podzielone na małe różyczki brokuły i wymieszać. Dalej gotować risotto dodając bulion do czasu, aż całość będzie miękka. W razie konieczności dolewamy więcej bulionu. Podajemy ze startym parmezanem.

Przepis na Risotto z Trendy Lunch
Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie