Piernikowa granola z syropem imbirowym przepis

Piernikowa granola z syropem imbirowym

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

Sposób przygotowania piernikowej granoli z syropem imbirowym

Najpiękniejsze prezenty? To te pachnące, w które wkłada się najwięcej serca choćby piernikowa granola z syropem imbirowym. Na dużą patelnię wsypuję płatki owsiane i quinoa, dodaję orzechy, morwę i podprażam aż się delikatnie zarumienią. Następnie dodaję masło, syrop imbirowy, przyprawę do piernika, szczyptę soli i mieszam. Chodzi o to żeby całość była chrupiąca i niesamowicie kusząca.

Po przestudzeniu, o ile jeszcze coś zostanie z pierwszej partii, pakuję w ładne słoiczki, obwiązuję świątecznym sznureczkiem z niewielką gałązką pachnącej choinki.

Piernikowa granola z syropem imbirowym przepis
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak