Przepisy

Pieczony halibut z TL mhammas i salsą z awokado

autor: Zabawa w gotowanie Obiady

Składniki:

Jak przygotować:

Halibuta myjemy, osuszamy i kroimy na dzwonka o grubości 2 cm. Układamy na dużym kawałku papieru do pieczenia, oprószamy solą i pieprzem, na każdym układamy plasterek cytryny i gałązkę natki pietruszki. Zawijamy papier tak by zamknąć rybę jak w sakiewce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 25 minut. W tym czasie gotujemy TL według wskazówek na opakowaniu. Przygotowujemy salsę. Awokado obieramy, kroimy w kostkę, pomidorki kroimy na ćwiartki lub jeszcze drobniej, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny  i oblewamy o2 łyżkami oliwy z oliwek. Rybę podajemy na TL, a na niej układamy salsę. Smacznego!

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_pieczony-halibut-z-tl-mhammas-i-salsa-z-awokado_272